hansgrohe lanceert gloednieuwe allesomvattende badkamer

hansgrohe stelt grote nieuwigheid in primeur voor op ISH en Batibouw

Naar goede gewoonte presenteert hansgrohe enkele gloednieuwe, baanbrekende producten in het voorjaar. Dit jaar focussen ze meer dan ooit op duurzame, innovatieve, stijlvolle en kwalitatieve badkameroplossingen, maar daar blijft het niet bij. Want er komt een veelbelovende nieuwigheid aan: een holistisch concept waardoor droombadkamers werkelijkheid worden.  

Een holistisch badkamerconcept

De hansgrohe Group wil verandering vieren… dat blijkt uit het uitgebreide productportfolio van hansgrohe op het gebied van meubels, keramiek en spiegels. Consumenten zijn niet langer geïnteresseerd in losse sanitaire producten, maar willen een holistische badkamerbeleving. Daarom biedt hansgrohe in de toekomst niet alleen kranen en douches meer aan, maar ook wastafels, toiletten, badkamermeubels en spiegels. Want één ding is zeker: een badkamer is zo veel meer dan de som der delen. De tijdloze, kwalitatieve meubels komen er in twee series: Xelu en Xevolos. Die zijn beschikbaar in verschillende formaten en looks waardoor ze voldoen aan de wensen van jong en oud. Droombadkamers worden vanaf nu werkelijkheid. 

Meer informatie is te vinden in volgende persberichten: Xevolos en Xelu.

De gloednieuwe iBox Universal 2 

22 jaar na haar voorloper lanceert hansgrohe de iBox Universal 2, de nieuwste generatie van zijn baanbrekende inbouwtechniek. De vereenvoudigde installatiestappen en nieuwe technische snufjes bieden nog meer comfort, veiligheid en flexibiliteit waardoor het product ideaal is voor toekomstige badkamerinstallaties. Met deze innovatie komt hansgrohe tegemoet aan de behoeften van de installateur en biedt een oplossing voor elke toepassing.

Lees er hier alles over.

Unieke wellnessmomenten met Pulsify 

Ook thuis kan iedereen optimaal genieten van heerlijke wellnessmomenten met de hansgrohe Pulsify. Het douchesysteem zorgt voor een unieke ervaring en dompelt jong en oud onder in een andere wereld. Zo verandert de Pulsify-douche de waterstraal in een bijzondere vederlichte mantel van ontelbare microdruppeltjes die elk lichaam zacht omhullen. De PowderRain- en Intense PowderRain-straalsoorten zorgen voor een heerlijk gevoel. Bovendien maakt Pulsify ook in kleine badkamers een grote indruk. Dankzij het compacte design passen de elementen zich optimaal aan de doucheruimte aan, hoe klein die ook is. 

Zorgeloos douchen dankzij de nieuwe RainDrain-douchegoten 

Ook het comfort speelt een belangrijke rol voor hansgrohe. Niets is zo vervelend als een douchegoot die het water niet goed doorlaat of een wansmakelijke geur uitstoot. Met de nieuwe hansgrohe RainDrain Compact en RainDrain Allround breidt hansgrohe het doucheafvoerassortiment uit met twee keuzemogelijkheden. ​ De nieuwe RainDrain Compact, die beschikbaar is in verschillende lengtes, is een vlakke oplossing voor renovatieprojecten met een lage inbouwhoogte van slechts 43 millimeter. De douchegoot kan individueel betegeld worden waardoor die harmonieus integreert in het totaalplaatje van de badkamer, maar is ook beschikbaar in Brushed Stainless Steel. ​ ​ 

Ook de RainDrain Allround gaat vervelende complicaties in de badkamer tegen. Deze nieuwe douchegoot bestaat uit twee sifons inclusief een vooraf gemonteerd afsluitingsmembraan dat het volledig natte gedeelte afdekt. Dankzij de snelle en eenvoudige toegankelijkheid van de sifon zijn alle RainDrain producten bijzonder gemakkelijk te reinigen. Net als de RainDrain Compact is dit nieuwe model beschikbaar in verschillende lengtes. De tijdloze look in Brushed Stainless Steel past perfect bij de hansgrohe douches in hoogwaardig chroom. ​ 

Green Leadership 

Niet alleen de wellnessfactor, het mooie design, het hoge comfort en de vertrouwde kwaliteit van hansgrohe maken hun producten uniek. Ook heel wat slimme technologieën die ervoor zorgen dat het waterverbruik beperkt blijft, zijn een grote troef. En dat zonder in te boeten aan comfort. 

In een recent onderzoek van hansgrohe werd het doucheplezier van de Pulsify handdouche thuis getest door 150 mensen. Elke tester gebruikte de Pulsify standaard handdouche, Pulsify handdouche EcoSmart en Pulsify EcoSmart+ en kon elke douche-ervaring vergelijken. Daaruit blijkt dat 9 op 10 mensen vinden dat Pulsify EcoSmart-handdouches een geweldige douche-ervaring bieden, hoewel er 40 procent minder water uit de douche komt. ​ ​ 

Een uitdaging waar hansgrohe sinds de jaren ‘80 dag in dag uit rekening mee houdt door zich te focussen op duurzame producten die het waterverbruik beperken. En daar slagen ze in. Want ongeveer de helft van het ruime assortiment van hansgrohe is uitgerust met de EcoSmart-technologie. hansgrohe hoopt tegen 2030 zelfs enkel producten aan te bieden die over de EcoSmart-technologie beschikken. In 2023 gaan ze zelfs een stapje verder met de EcoSmart+ technologie, waarmee de verbruiker nog eens 20% minder water gaat verbruiken ten opzichte van EcoSmart. Zo beschikt de nieuwe Rebris wastafelkraan over de EcoSmart+ waardoor er 4 liter per minuut uit de kraan stroomt. Het verschil aan de lavabo is nauwelijks voelbaar, maar zichtbaar op de water- en energiefactuur! 

Dorien Debbaut

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hansgrohe

Reeds 120 jaar staat 'made by Hansgrohe' synoniem voor innovatie en kwaliteit. 
Binnen de internationale groep Hansgrohe, is hansgrohe het premiummerk van douches, douchesystemen, badkamer- en keukenkranen en spoelbakken voor de keuken. Met haar bekroonde producten zorgt hansgrohe voor de beweging van water in keukens en badkamers. Want daar spenderen mensen hun dierbare tijd en beleven ze, tijdens de interactie met water, speciale momenten. Daarom ontwikkelt hansgrohe vernieuwende oplossingen met een buitengewoon design, een duurzame kwaliteit en intelligente functies met een maximale gebruiksvriendelijkheid. hansgrohe verandert water in een indrukwekkende ervaring: hansgrohe. Meet the beauty of water, al 120 jaar lang.

Neem contact op met

www.hansgrohe.be