Hansgrohe - persdossier Batibouw 2020

Waar comfort, design en functionaliteit samenkomen

Van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart verwelkomt Hansgrohe de bezoekers van Batibouw op haar stand te Brussels Expo. De uitgelezen kans om enkele nieuwigheden uit hun brede gamma te ontdekken.

Pontos: het geconnecteerde watermanagementsysteem

Voor iedereen die zijn vier muren wil beschermen tegen waterschade en tegelijkertijd de levenskwaliteit positief wil beïnvloeden, is er nu het Pontos watermanagementsysteem van hansgrohe. Pontos monitort permanent de waterstroom in het huis en meet temperatuur en vochtigheid. ​
Het systeem regelt water op twee manieren: met de Pontos Scout watersensor en de centrale eenheid van Pontos Base. Als een potentieel waterlek wordt gedetecteerd, werken ze samen. Ze sluiten automatisch de watertoevoer af en sturen ze pushberichten rechtstreeks naar de gebruiker via de hansgrohe home-app. Deze kan dan de situatie controleren of de watertoevoer terug openzetten.

Pontos Base: de slimme watermanager

De Pontos Base wordt op de hoofdleiding achter de drukregelaar en filter geïnstalleerd. Het monitort voortdurend de waterdruk en detecteert abnormaal watergebruik aan de hand van vooraf vastgestelde parameters. Bij vastgestelde onregelmatigheden, sluit Pontos de watertoevoer af. Bovendien stelt de Pontos Base uitgebreide statistieken op voor een duurzaam watergebruik en geeft informatie over de waterkwaliteit, zoals hardheid.

Pontos Scout: voor een optimale levenskwaliteit

De Pontos Scout sensoren worden op elke locatie geplaatst waar een waterlek kan voorkomen, zoals onder de spoelbak. Als een mogelijke waterlekkage wordt gedetecteerd, meldt het systeem dit onmiddellijk met een lokale alarmtoon, een bericht naar de hansgrohe home-app en een bericht naar de Pontos-basis, waardoor de watertoevoer wordt uitgeschakeld. Verder monitort de Pontos Scout de temperatuur en luchtvochtigheid om bescherming te bieden tegen vorst of een te hoge luchtvochtigheid. Schimmelvorming op muren of een te droge lucht in woonruimtes wordt voorkomen waardoor de levenskwaliteit verbetert. ​

Pontos basisunit = € 600 excl btw​
Pontos scout = € 100 excl btw / stuk​
Set (basisunit + 3 scouts) = € 800 excl btw​

Ergonomie en esthetiek voor de individuele droomkeuken

M81: Hoge prestaties in de keuken

Met de nieuwe M81 mengkraan wordt een ongekende, futuristische workflow gecreëerd voor ultraefficiënt waterbeheer aan de spoelbak. Dankzij de grote innovatieve watervaluitloop kan voedsel voorzichtig gewassen worden en grote objecten kunnen spatvrij gereinigd worden, zonder onnodige waterverspilling. Afgewerkt met een op maat gemaakte multifunctionele zeef, is het bereiden van voedsel nog nooit zo eenvoudig en efficiënt geweest.

Basisprijs: € 556 excl. btw

M54: Een minimalistisch meesterwerk

De M54 mengkraan is door zijn stijlvolle slanke silhouet een waar minimalistisch meesterwerk. Naast een afwerking in chroom en roestvrij staal is er een exclusief mat zwart ontwerp beschikbaar, voor iedereen die een stijlstatement wil maken. ​

Basisprijs: € 180 excl. btw

M71 & M51: Moeiteloos multifunctioneel

De combinatie van hansgrohe Select-technologie met de vergrendelbare tweestraalmodus maakt de bediening van deze kranen nog functioneler. Nu kunnen gebruikers via een simpele toets op de uittrekbare handdouche eenvoudig overschakelen naar het type spray dat het meest geschikt is voor de taak die ze moeten uitvoeren wanneer ze dat nodig hebben: een zachte douchestraal om groenten en fruit te wassen of een kristalheldere laminaire stroming voor het snel en gericht vullen van potten.

Basisprijs M71: € 510 excl. btw ​
Basisprijs M51: € 429 excl. btw

Een perfect samenspel in de keuken

De hansgrohe spoeltafelcombinaties zorgen voor een subtiele harmonie tussen functionaliteit en elegantie. Alle onderdelen, van de mengkraan via de spoelbak tot de uitloop en de sBox, zijn perfect op elkaar afgestemd. Dankzij twee unieke bedieningsconcepten wordt het werk aan de spoeltafel niet alleen vereenvoudigt, maar ook versnelt. Deze bedieningsvarianten bieden meer efficiëntie en comfort bij het dagelijkse werk in de keuken door de bediening met één hand. De eerste variant maakt het mogelijk de waterstroom te starten en te stoppen met één druk op de bedieningsknop die zich aan de voorste rand van de spoeltafel bevindt. Dit kan met de vinger, de pols of – als men de handen vol heeft – zelfs met de elleboog.Bij de tweede variant bevindt zich een ergonomisch gevormde kiephendel aan de voorste rand van de spoelbak. Door eraan te draaien wordt de watertemperatuur ingesteld. Door de hendel te kantelen, wordt de waterstroom gestart of gestopt. De gewenste waterhoeveelheid wordt tegelijk via de kantelhoek geregeld. De geïntegreerde sBox maakt het plaatje compleet.

Rainfinity: design en welzijn

PowderRain technologie

Het douchegamma Rainfinity verenigt welzijn en design. Dit gamma is uitgerust met de nieuwe PowderRain technologie. Duizenden microfijne druppeltje omhullen het lichaam helemaal en spoelen douchegel en shampoo grondig af. Bovendien spat het water nauwelijks.

Ronde vormen die van de doucheruimte een ware cocon maken

Dankzij de bolle straalschijven beschikt men over verschillende intensiteiten naargelang de positie van de openingen. De nieuwe muurverbinding is aanpasbaar tussen 10° en 30°. Zo wordt een comfortabele positie gegarandeerd, die ook toelaat het haar en het gezicht niet nat te maken. De Select-technologie biedt de consument dan weer de mogelijkheid om van het ene straaltype naar het andere te gaan, gewoon door een druk op de knop. ​ Dit assortiment is niet alleen een waar plezier voor het lichaam, maar ook voor de ogen dankzij de moderne kleuren van de hoofd- en handdouche.

Basisprijs: € 890 excl. btw

CoolContact: veiligheid voorop

De nieuwe koeltechniek CoolContact voorkomt dat de thermostaatbehuizing van de kraan opwarmt. Het binnenkomende koude water wordt zo geleid dat het rechtstreeks achter de voor- en bovenzijde en tot aan het thermostatische patroon stroomt. Warm water daarentegen wordt rechtstreeks van de wandverbinding naar het patroon geleid. Hierdoor blijft de themostaatbehuizing permanent koud en veilig.

Basisprijs: € 263 excl. btw

sBox bath: design en functionaliteit in de hedendaagse badkamer

De nieuwe sBox zorgt voor een maximum aan ergonomie en comfort in de badkamer. Het oprolsysteem voor de doucheslang, zorgt een gecontroleerde, beschermde en veilige slanggeleiding. Dankzij de sBox heeft de doucheslang nu 30% meer uittreklengte, tot een comfortabele 1,45 meter. De onzichtbare doucheslang, verborgen in de badkuip of de rand van de betegeling, zorgt voor een uitgepuurd design.

Basisprijs: afwerkset € 287 + inbouwlichaam € 50 excl. btw

FinishPlus: design pur sang

De bezoekers kunnen ook kennis maken met FinishPlus-lijn. Een ruime keuze aan gemetalliseerde nuances en matte kleuren om het kraanwerk van de wasbakken, het bad en de douche te personaliseren. Of men nu kiest voor een badkamer met sterk contrasterende kleuren of een eerder elegante, eenvoudige of zelfs discrete stijl, de vijf nieuwe afwerkingen van de lijnen Metropol en Talis E bieden oneindige designmogelijkheden: Chrome, Matt Black, Matt White, Brushed Black Chrome, Polished Gold Optic, Brushed Bronze. Voor een badkamer in trendy kleuren.

Prijs op aanvraag

hansgrohe op Installpro

Professionals kunnen ook terecht op de standen van hansgrohe en Axor tijdens Installpro. Deze vakbeurs is het netwerkevenement voor elektriciens, HVAC-installateurs en loodgieters en vindt plaats op 6 maart in paleis 1 - stand 329. De toegang is gratis na registratie.

Het grote publiek kan hansgrohe bezoeken op Batibouw in Paleis 7, stand 311.
Professionals worden ontvangen op de hansgrohe-stand tijdens InstallPro op vrijdag 6 maart in Paleis 1.

Kirsten Van Pee

Team Manager, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hansgrohe

Reeds 120 jaar staat 'made by Hansgrohe' synoniem voor innovatie en kwaliteit. 
Binnen de internationale groep Hansgrohe, is hansgrohe het premiummerk van douches, douchesystemen, badkamer- en keukenkranen en spoelbakken voor de keuken. Met haar bekroonde producten zorgt hansgrohe voor de beweging van water in keukens en badkamers. Want daar spenderen mensen hun dierbare tijd en beleven ze, tijdens de interactie met water, speciale momenten. Daarom ontwikkelt hansgrohe vernieuwende oplossingen met een buitengewoon design, een duurzame kwaliteit en intelligente functies met een maximale gebruiksvriendelijkheid. hansgrohe verandert water in een indrukwekkende ervaring: hansgrohe. Meet the beauty of water, al 120 jaar lang.

Neem contact op met

www.hansgrohe.be