Duurzaamheid voorop in de keuken en badkamer.

Hansgrohe gaat volledig voor water- en energiebesparende producten en vestigingen

Water is life – and quality of life. En daarnaast ook een uiterst kostbaar goed. Daarom staan bij hansgrohe design, technologie én duurzaamheid centraal. De Hansgrohe Group zet voortdurend stappen om duurzaamheid te maximaliseren en waterbronnen te behouden zonder afbreuk te doen aan de douche-ervaring.

Al vanaf dag één is de missie van hansgrohe het bieden van een uitstekende waterbeleving en het verminderen van het waterverbruik. De nieuwste productreleases zetten stuk voor stuk in op het verrijken van het leven van de consument met duurzame waterervaringen. Zoals de gloednieuwe waterbesparende kranenserie Rebris en duurzame doucheseries zoals de Pulsify met het EcoSmart-systeem.

"In de Hansgrohe Groep zijn we al meer dan 120 jaar toegewijd aan de passie om het leven met water op een innovatieve en duurzame manier vorm te geven. Na ons jubileumjaar in 2021 zullen de komende jaren nog duidelijker in het teken staan van verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Hoe kunnen we leven met deze belangrijke hulpbron duurzaam en innovatief maken? Dat is wat ons bezighoudt", aldus Hans Jürgen Kalmbach, Hansgrohe CEO.

EcoSmart: lager waterverbruik binnen handbereik 

De EcoSmart- technologie zorgt voor een aanzienlijk lager waterverbruik per minuut. Een voorbeeld: de Pulsify-hoofddouche uitgerust met EcoSmart vebruikt maximaal negen liter per minuut. De EcoSmart-versie van de Pulsify-handdouche en de kleinere 1 jet hoofddouche van 10 cm hebben zelfs een maximaal verbruik van slechts zes liter per minuut. ​ 

Ontdek hier meer over het nieuwe en moderne hansgrohe Pulsify S-gamma.

Bruisend of gemineraliseerd kraanwater, beter voor het milieu

Niet enkel in de badkamer gaat hansgrohe voor duurzaam, ook in de keuken pakken ze uit met innovatieve en duurzame producten.

Kraantjeswater wordt steeds populairder. Het is niet alleen duurzamer want er worden minder plastic flessen gebruikt, het is ook nog eens efficiënt om ten alle tijden water beschikbaar te hebben. Dankzij de nieuwe mengkraan Aqittura M91 van hansgrohe die beschikbaar is in de twee varianten SodaSytem of FilterSystem wordt drinkwater in een handomdraai gefilterd, gemineraliseerd, gekoeld en bruisend.

Meer weten? Lees hier verder.

Alle internationale sites klimaatneutraal tegen eind 2022

Ook op bedrijfsniveau werkt hansgrohe nauwgezet aan hun duurzaamheidsstrategie. Zo hebben alle internationale productievestigingen hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen voor water, afval en energie vastgesteld. Onderdeel hiervan: tegen het einde van dit jaar moeten alle internationale sites, waaronder ook die in Anderlecht, overgeschakeld zijn op groene stroom en klimaatneutraal zijn op vlak van directe emissies en verbruikte energie!

Lees er hier alles over.

Kirsten Van Pee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hansgrohe

Reeds 120 jaar staat 'made by Hansgrohe' synoniem voor innovatie en kwaliteit. 
Binnen de internationale groep Hansgrohe, is hansgrohe het premiummerk van douches, douchesystemen, badkamer- en keukenkranen en spoelbakken voor de keuken. Met haar bekroonde producten zorgt hansgrohe voor de beweging van water in keukens en badkamers. Want daar spenderen mensen hun dierbare tijd en beleven ze, tijdens de interactie met water, speciale momenten. Daarom ontwikkelt hansgrohe vernieuwende oplossingen met een buitengewoon design, een duurzame kwaliteit en intelligente functies met een maximale gebruiksvriendelijkheid. hansgrohe verandert water in een indrukwekkende ervaring: hansgrohe. Meet the beauty of water, al 120 jaar lang.

Neem contact op met

www.hansgrohe.be